Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Teenage Mutant Ninja Turtles
Kuvalähde: thenationalnews.com

Jos kasvoit 90-luvulla kuten minä, tunnet varmasti jännityksen astuessa pelihalliin ja etsiessä silmilläsi sitä yhtä erityistä peliä. Itselleni se oli Teenage Mutant Ninja Turtles -peliautomaatti. Kun näin sen, huusin ystävilleni: ”Täällä on kilpikonnat!” ja suuntasimme innosta piukeina pelikoneen ääreen. On ilmeistä, että Tribute Gamesin kehittäjillä on samanlainen rakkaus 90-luvun TMNT-peleihin. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge on kuin suora kunnianosoitus klassisille Ninja Turtles -peleille, erityisesti vuoden 1991 Turtles in Time -pelille.

Pelaaminen on kehittynyt, mutta henki säilynyt

Shredder’s Revenge ottaa oppia vanhoista esikuvistaan, mutta ei sido itseään niihin. Se on täydellinen esimerkki siitä, miten klassiselle tappelupelille voi antaa uuden elämän. Vanhan ajan pelihallipelit oli suunniteltu niin, että ne imaisivat pelaajilta mahdollisimman paljon kolikoita. Shredder’s Revenge kuitenkin kehittää pelattavuutta monin tavoin. Kilpikonnat voivat väistellä, ladata iskuja ja käyttää erityisliikkeitä. Tämä luo lisää syvyyttä ja taitoelementtiä perinteiseen ”napin mäiskintään”.

Uudet ominaisuudet ja palkitsevuus

Pelissä on erilaisia mittareita ja palkintoja, jotka kannustavat pelaajia olemaan tarkkaavaisempia ja välttämään osumia. Erityisliikkeet ovat erittäin hyödyllisiä, erityisesti myöhemmissä vaiheissa, kun viholliset muuttuvat kestävämmiksi ja aggressiivisemmiksi.

Perinteitä kunnioittaen

Pelissä on yhteensä 16 tasoa, jotka ovat kuin remiksattu ”Parhaat palat” -kokoelma aiemmista peleistä, kuten TMNT: The Arcade Game ja The Manhattan Project. Tasot ovat täynnä hauskoja yksityiskohtia ja itseironiaa, vaikka kaipaisinkin hieman enemmän vaihtelua pelin tasoihin.

Äänimaailma ja hahmot

Pelissä on erinomainen soundtrack, joka on sekoitus vanhojen pelien tuttuja kappaleita ja uusia, tarttuvia sävelmiä. Musiikki lisää tunnelmaa ja saa nostalgian pintaan. Ja tietenkin, yksi pelin suurimmista vetonauloista on itse Teenage Mutant Ninja Turtles -hahmot. Jokainen kilpikonna on saanut oman persoonallisen otteen, ja eroavat toisistaan monin pienin yksityiskohdin.

Moninpeli ja pelimuodot

Pelissä on myös mahdollisuus pelata yhdessä jopa kuuden pelaajan kesken. Pelin vaikeusaste mukautuu pelaajamäärän mukaan, ja yhteistyössä onnistuneet erikoisliikkeet tuovat lisää syvyyttä pelikokemukseen. Pelissä on kaksi pelitilaa: kampanjatila ja arcade-tila. Kampanjatilassa on mahdollista kerätä erilaisia palkintoja ja edetä hahmon taitoja, kun taas arcade-tila tarjoaa klassisen haasteen ilman tallennusmahdollisuutta.

Loppuarvio

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge on juuri sitä, miltä se näyttää: Rakkaudella tehty uudelleenluonti klassisista TMNT-peleistä. Se on täydellinen peli, kun kaipaa jotain yksinkertaista ja hauskaa pelattavaa ystävien kesken. Vaikka peli ei ole täydellinen ja voisi tarjota enemmän vaihtelua tasoissa, se korvaa puutteensa erinomaisella taistelumekaniikalla, nostalgisella tunnelmalla ja yhtenä vuoden parhaista soundtrackeista.

Lue lisää: Mikä on NPC?

Saatat pitää myös näistä