Mario Strikers: Battle League (Switch)

Mario Strikers: Battle League (Switch)
Kuvalähde: nintendo.com

Kyllä, FIFA-pelisarjan realismi ja yksityiskohtien tarkkuus ovat omaa luokkaansa, mutta joskus tekee mieli tehdä jotain täysin odottamatonta – kuten nielaista jalkapallo, muuttaa se kananmunaksi ja potkia se maaliin. Mario Strikers: Battle League tarjoaa juuri tätä hulvatonta menoa. Peli on yhtä aikaa äärimmäisen viihdyttävä ja hermoja raastava kokemus, jossa voit unohtaa säännöt ja tuomarit. Vaikka edellisestä Mario Strikers -pelistä on kulunut jo 15 vuotta, peruskaava toimii edelleen yllättävän hyvin.

Säännöt ovat yksinkertaiset, mutta syvyys yllättää

Mario Strikersin säännöt ovat yksinkertaiset: kaksi neljän hengen joukkuetta pyrkii saamaan pallon maaliin mitä erikoisemmilla tavoilla. Vaikka peli näyttää ensisilmäyksellä yksinkertaiselta, siinä on syvyyttä. Power-potkut, väistöliikkeet ja kentällä olevien esineiden hyödyntäminen ovat vain osa monipuolista pelimekaniikkaa. Peli tuntuu muutaman tunnin harjoittelun jälkeen kuin hyvin suunnitellulta taistelupeliltä, jossa jokaisella toiminnolla on vastatoimensa.

Taktikointi ja tasapaino

Tasapainoa lisää mahdollisuus kaataa vastustajia milloin tahansa. Vaikka jatkuva kaatelu saattaa ärsyttää, pelissä on sisäänrakennettu mekanismi, joka palkitsee joukkueen ilmaisilla esineillä, jos vastustaja käyttäytyy huonosti. Tämä tuo peliin lisää taktista syvyyttä ja mahdollisuuden kääntää tilanne edukseen.

Tekniikka ja hahmot

Vaikka erikoisesineiden käyttö ja hahmojen ainutlaatuiset kyvyt ovat osa hauskuutta, perustekniikat ovat avainasemassa. Oikea-aikaiset väistöt ja hyvin ajoitetut potkut voivat olla ratkaisevia. Hahmovalinta vaikuttaa myös pelityyliin huomattavasti. Esimerkiksi Toad on nopea mutta heikko, kun taas Donkey Kong on hidas mutta voimakas. Hahmojen ominaisuuksia voi myös muokata pelissä ansaitsemilla kolikoilla, mikä lisää strategista syvyyttä.

Erikoisliikkeet tuovat lisämaustetta

Jokaisella hahmolla on myös Hyper Strike -niminen erikoisliike, joka tuo peliin lisää draamaa ja strategiaa. Erikoisliikkeet voivat vaihdella Warioon, joka potkaisee pallon maaliin takapuolellaan, tai Rosalinaan, joka lähettää pallon avaruuteen. Näiden liikkeiden käyttö on riskialtista mutta palkitsevaa.

Pelitilat ja moninpeli

Pelissä on vain vähän erilaisia pelitiloja, mikä on hieman pettymys. Cup Battles -tila on kuitenkin hyvä tapa harjoitella ja saada tuntumaa peliin ennen moninpeliä. Verkkomoninpeli on sekin kehittynyt huomattavasti edelliseen Mario Strikers Switch -versioon verrattuna. Voit nyt luoda oman Strikers Clubin ja kilpailla muiden joukkueiden kanssa, mikä lisää pelin pitkäikäisyyttä.

Yhteenveto

Mario Strikers: Battle League on yhdistelmä taitopohjaista jalkapallopeliä ja armotonta mäiskintää. Vaikka pelissä ei ole paljoa uutta verrattuna edellisiin osiin, se on äärimmäisen viihdyttävä ja uudelleenpelattava. Verkkopelitila on erityisen lupaava, ja odotan innolla mahdollisuutta kilpailla muita pelaajia vastaan. Kaiken kaikkiaan Mario Strikers: Battle League on erinomainen lisä Nintendo Switchin pelivalikoimaan ja oiva valinta, kun kaipaa jotain muuta kuin perinteisiä jalkapallopelejä.

Saatat pitää myös näistä