The Quarry arvostelu: Kauhuelokuva vai pelikokemus?

The Quarry arvostelu
Kuvalähde: ign.com

The Quarry, kehittäjä Supermassiven uusin teos, on selvästi suunnattu kauhuelokuvien ystäville. Se on peli, joka kerää jännitettä hitaasti mutta varmasti, ja joka koukuttaa pelaajan teettämällä pieniä päätöksiä pelin nuorilla hahmoilla. Kuitenkin pelin uudelleenpelattavuudessa ilmenee ongelmia: The Quarry tuntuu välillä enemmän elokuvalta kuin peliltä.

Tarinan kehys: Hackett’s Quarry

The Quarry peli sijoittuu Hackett’s Quarryn kesäleirille ylä-New Yorkissa. Pelaaja seuraa yhdeksän kesäleirin ohjaajan viimeistä yötä metsässä, ja heidän päätöksensä määrittävät, ketkä selviävät aamuun asti. Pelissä yhdistellään useita kauhutarinan kliseitä, mutta tekijät ovat selvästi nauttineet eri juonielementtien yhdistämisestä.

Pelimekaniikat ja pelattavuus

Peli kestää noin kymmenen tuntia, ja sen aikana ohjataan kaikkia yhdeksää ohjaajaa. Päätöksenteko koostuu erilaisista dialogivalinnoista, pikatoiminnoista, tutkimisesta ja yksinkertaisista taisteluista. The Quarryssä on useita pelin vaikeustasoon vaikuttavia asetuksia ja jopa ”Elokuvatila”, joka automatisoi pelin tapahtumat ja vie pelaajan läpi yhden monista mahdollisista lopuista.

Elokuvallinen otteensa – Sekä hyvässä että pahassa

Pelissä on elokuvallinen ilme, ja se on tehty selvästi huumorimielellä. Jopa näyttelijävalinnat, kuten David Arquette, tuovat mieleen kauhukomediat kuten ”Scream”. Pelin hahmot ovat itsetietoisia, ja tunnelma on kevyempi kuin monissa muissa Supermassiven peleissä.

Pelin ongelmat

Kaikesta huolimatta The Quarryn pääongelma on sen vähäinen interaktiivisuus. Välillä tuntuu siltä, että pelissä vain katsotaan tapahtumia, sen sijaan että todella pelattaisiin. Tämä tekee pelin uudelleenpeluusta turhauttavaa, varsinkin kun toistuvien kohtausten yli ei voi hypätä. Myös joitakin laatua parantavia toimintoja, kuten nopeutus- tai juoksunappia, kaivataan kipeästi.

Mysteeri vaihtuu selvittelyksi

Toinen suuri ongelma on pelin puute mysteerielementeissä, jotka tekivät Supermassiven aiemmista peleistä, kuten Until Dawnista, niin koukuttavia. The Quarryssä on mahdollisuus tutkia leirin historiaa, mutta se tuntuu jälkikäteiseltä lisäykseltä eikä ole yhtä tyydyttävää kuin aiemmissa peleissä.

Yhteenveto

The Quarry on peli, joka tarjoaa vahvan alkuasetelman ja koukuttavan tarinan, mutta joka kompastuu omiin jalkoihinsa pyrkiessään olemaan liikaa elokuva eikä tarpeeksi peli. Se on visuaalisesti miellyttävä ja tarjoaa kiinnostavia hahmoja, mutta puute interaktiivisuudesta ja toistuvuus tekevät siitä enemmän yhden illan kokemuksen kuin pitkäikäisen klassikon. Pelin vahvuuksista huolimatta sen puutteet jättävät sen jonnekin hyvän pelin ja erinomaisen interaktiivisen elokuvan välimaastoon.

Saatat pitää myös näistä