LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – Seikkailua ja huumoria galaksissa

Lego Star Wars
Kuvalähde: gamespot.com

Kun kyseessä on LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, voi odottaa paljon enemmän kuin vain perinteisiä LEGO-pelikokemuksia. Tämä uutuus tarjoaa seikkailua ja jännitystä niin paljon, että jopa jedien olisi syytä harkita ennakkotilauksensa perumista. Pelissä yhdistyvät vaikuttavat kohtaukset kaikista yhdeksästä pääsarjan Star Wars -elokuvasta ja suuri joukko ikonisia planeettoja, joita voi tutkia vapaasti. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga on ilmiömäinen peli, joka paketoi toiminnan ja tarinan nauruhermoja kutkuttavalla tavalla.

Pelimekaniikat ja kamerakulma

Toisin kuin aiemmissa LEGO-peleissä, tässä pelissä kamera on sijoitettu lähemmäs hahmoa, mikä tuo lisää kontrollia hyökkäyksiin. Valomiekkailu on sujuvaa ja tarkkaa, ja yksinkertainen kombojärjestelmä mahdollistaa vihollisten heittämisen ilmaan valomiekkojen iskuja varten. Vaikka pelin taistelumekaniikat eivät yllä Star Wars Jedi: Fallen Orderin syvyyteen, ne ovat silti nopeita, sujuvia ja tuntuvat mahtavilta.

Aseet ja strategia

Pelissä on mahdollista käyttää myös blasteria ja ottaa suojaa seinien ja muiden esteiden takana. Vaikka tämä tuo lisää strategista syvyyttä peliin, pelissä ei juurikaan ole tarvetta suojautumiselle. Tämä johtuu siitä, että terveysmittari latautuu automaattisesti ja stormtrooperien tarkkuus on juuri niin huono kuin elokuvissakin.

Grafiikka ja yksityiskohdat

Yksi pelin vahvuuksista on sen upea grafiikka. LEGO-palikat ja hahmot näyttävät niin todentuntuisilta, että ne melkein sulavat yhteen oikeiden LEGO-settien kanssa. Jokainen yksityiskohta, aina maalin hilseilystä tekstuurien realistisuuteen, on toteutettu huolella.

Huumori ja tehtävätyypit

LEGO Star Wars –pelit ovat aina osanneet tuoda huumoria Star Wars -universumiin, ja The Skywalker Saga ei ole poikkeus. Pelissä on monipuolinen valikoima tehtäviä, jotka pitävät pelaajan kiinnostuneena. Tehtävät vaihtelevat suurista taisteluista aina älyllisempiin pulmatehtäviin, kuten Rey’n tutkimusretkeen peililuolassa.

Lisäelementit ja avoimet alueet

Pelin tarina on kytketty yhteen suurilla avoimilla alueilla, jotka sijoittuvat eri planeetoille, kuten Mos Eisleyyn Tatooinessa ja Coruscantin finanssialueelle. Näillä alueilla on paljon pienempiä haasteita ja yllätyksiä, jotka tekevät tutkimisesta palkitsevaa.

Päivitykset ja moninpeli

Kerätyt Kyber-palikat toimivat valuuttana, joilla voi ostaa erilaisia päivityksiä hahmoille. Vaikka jotkut näistä päivityksistä tuntuvat tarpeellisilta, suurin osa niistä jää käyttämättä pelin alhaisen vaikeustason vuoksi.

Lopullinen tuomio

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga on loistava lisäys LEGO-peleihin ja Star Wars -universumiin. Vaikka pelissä on joitain puutteita, kuten bugit ja co-op-tilan ongelmat, se tarjoaa laajan ja monipuolisen pelikokemuksen, joka pitää pelaajan kiinnostuneena loppuun asti. Tämä peli on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, olitpa sitten Star Wars -fani tai et.

Toivottavasti tämä arvostelu auttaa sinua ymmärtämään, miksi LEGO Star Wars: The Skywalker Saga on niin suosittu peli LEGO Star Wars -sarjassa.

Saatat pitää myös näistä