Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Musou-peligenre on nähty monenlaisissa yhteistyöpeleissä, joissa on kaikkea suurista anime-mekseistä yliluonnollisiin merirosvoihin. Omega Forcen kehittäjät ovat aiemmin pitäytyneet tiukasti voittokaavassaan, mutta viimeaikaiset crossoverit Nintendon hahmojen kanssa ovat osoittaneet uudenlaista rohkeutta kokeilla. ”Fire Emblem Warriors: Three Hopes” vie askeleen pidemmälle sovittaen strategiapelisarjan elementit toimintapeliksi. Tuloksena on monipuolinen ja ylimitoitettu peli, joka tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia pelaajalleen.

Juoni ja hahmot

Vaikka ”Three Hopes” on suoranainen jatko-osa vuoden 2017 ”Fire Emblem Warriors”-pelille, se muistuttaa enemmän vuoden 2020 ”Hyrule Warriors: Age of Calamity” -peliä. Tarina sijoittuu ”Fire Emblem: Three Houses” -pelin vaihtoehtoiseen maailmaan ja keskittyy palkkasoturi Sheziin Bylethin sijasta. Juoni on kuin suoraan vanhasta Fire Emblem -sarjasta, täynnä täysin ääninäyteltyjä kohtauksia ja dialogia.

Ympäristö ja interaktio

Toisin kuin monissa muissa musou-peleissä, ”Three Hopesissa” pelaaja voi vapaasti liikkua leirissä, joka toimii pelin tukikohtana. Voit keskustella rekrytoimiesi hahmojen kanssa, ostaa aseita ja lahjoja sekä kehittää hahmojesi kykyjä. Tämä antaa pelille lisää syvyyttä ja tekee pelikokemuksesta palkitsevamman.

Kuitenkin, liikkuminen suurilla alueilla tehtävien hoitamiseksi käy vanhaksi nopeasti. Onneksi käytettävissä on myös nopea valikko, joka helpottaa liikkumista ja toimintojen suorittamista.

Ystävyyssuhteet ja eteneminen

Vaikka alkuperäisessä ”Fire Emblem Warriors”-pelissä oli tukijärjestelmä, se kalpenee verrattuna ”Three Hopesin” tarjontaan. Eri hahmojen väliset suhteet syvenevät ajan myötä, ja tietyillä ystävyystasoilla avautuu uusia kohtauksia ja etuja.

Taistelun evoluutio

Taistelumekaniikat ovat myös saaneet päivityksiä. Voit nyt keskittyä enemmän nimettyihin vihollisiin ja käyttää erilaisia erikoisliikkeitä. AI-hahmot ovat myös älykkäämpiä ja voivat taistella tiettyjä vihollispäälliköitä vastaan tehokkaammin.

Pelin kentällä liikkuminen on helpompaa kuin koskaan, ja Shez voi teleportata ystävällisille alueille jopa kolme kertaa per tehtävä. Tämä lisää kenttien monimuotoisuutta ja tekee pelistä enemmän strategista.

Kritiikkiä ja kehitysehdotuksia

Pelissä on myös omat heikkoutensa. Vaikka ”Three Hopes” onkin monipuolinen, sen 25 tunnin peliaika tuntuu venyvän liian pitkäksi. Pelaajille suositellaan, että he jakaisivat pelikokemuksensa useammalle istunnolle, jotta toisto ei alkaisi kyllästyttää.

Tuomio

Yleisesti ottaen, ”Fire Emblem Warriors: Three Hopes” on onnistunut yhdistelmä Fire Emblemin sosiaalista pelattavuutta ja Warriors-sarjan toimintaa. Se ei ole pelkkä Warriors-peli Fire Emblem -viitteillä, vaan se tuntuu todelliselta hybridiltä, joka toimii huolimatta joistain heikkouksistaan. Pelissä on paljon hyvin harkittuja muutoksia, jotka enteilevät hyvää tulevaisuudessa Warriors-sarjalle.

Se on suuri askel eteenpäin musou-genressä, ja se on täynnä positiivisia yllätyksiä, jotka tekevät siitä yhden vuoden kiinnostavimmista peleistä.

Lue lisää: Mitä tarkoittaa NPC?

Saatat pitää myös näistä