Horizon Forbidden West arvostelu: Uuden sukupolven mestariteos

Horizon Forbidden West
Kuvalähde: polygon.com

Onnistuneet jatko-osat rakentavat edeltäjiensä päälle monin tavoin, ja Horizon Forbidden West on tästä erinomainen esimerkki. Pelissä yhdistyvät Horizon Zero Dawnin vahvat perusteet ja uudet, kiehtovat elementit, kuten Witcher-tyyliset asutukset ja sivutehtävät. Tuloksena on avoimen maailman toimintaseikkailu, joka lunastaa viiden vuoden takaiset lupaukset ja vie pelaajan syvälle Horizon-sarjan maailmaan.

Luonnon ja teknologian taistelu

Horizon Forbidden Westin keskiössä on luonnon ja teknologian välinen taistelu. Tämä teema on läsnä niin pelimaailmassa kuin päähenkilö Aloyssakin, joka on itsekin ihmisen ja koneen yhdistelmä. Kehittäjä Guerrilla Games on tehnyt erinomaista työtä tuodessaan nämä teemat eloon pelissä.

Ota voima takaisin

Aloy on jälleen ajallisesti kriittisellä tehtävällä, joka on täynnä mysteeriä ja monimutkaisia hahmoja. Tarina on pitkä ja täynnä käänteitä, jotka pitävät pelaajan otteessaan loppuun saakka. Horizon Forbidden West onnistuu välttämään Horizon Zero Dawnin kompastuskiviä ja tarjoaa tasapainoisen yhdistelmän maailmanrakennusta ja kiehtovaa tarinankerrontaa.

Pelimekaniikat ja taistelu

Tunne vihollisesi

Horizon Forbidden Westin taistelusysteemi on monipuolinen ja palkitseva. Uudet vihollistyypit ja aseet, kuten Clawstrider ja Spike Thrower, lisäävät syvyyttä ja vaihtelua taisteluihin. Aloy’s skill trees ovat laajat ja antavat pelaajalle mahdollisuuden mukauttaa pelityylinsä.

Taistelun monimuotoisuus

Taistelut Horizon Forbidden Westissä ovat dynaamisia ja vaativat pelaajalta nopeaa ajattelua ja taitavaa suoritusta. Vihollisten monimuotoisuus ja erilaiset taisteluympäristöt pitävät pelin mielenkiintoisena alusta loppuun.

Avoin maailma ja sivutehtävät

Vapaus

Horizon Forbidden West tarjoaa pelaajalle valtavan, yksityiskohtaisen ja visuaalisesti häikäisevän avoimen maailman. Pelin asutukset ja sivutehtävät ovat monipuolisia ja kiinnostavia, ja ne rikastuttavat pelikokemusta merkittävästi.

Sivutehtävien monimuotoisuus

Toisin kuin Horizon Zero Dawn, Horizon Forbidden Westin sivutehtävät ovat monipuolisia ja kiehtovia. Ne ovat taidokkaasti kudottu osaksi pääjuonta ja tarjoavat pelaajalle mahdollisuuden vaikuttaa pelimaailmaan.

Grafiikka ja esitys

Horizon Forbidden West on yksi kauneimmista peleistä, mitä olen koskaan pelannut, erityisesti Horizon Forbidden West PS5 -versiossa. Pelin grafiikka ja äänisuunnittelu ovat huippuluokkaa, ja ne tekevät pelikokemuksesta immersiivisen.

DLC ja Alustat

Horizon Forbidden West on saatavilla sekä PS4:lle että PS5:lle, ja peliin on luvassa myös Horizon Forbidden West PC -versio. Horizon Forbidden West DLC, nimeltään Burning Shores, on myös tulossa, ja se lupaa tuoda lisää syvyyttä ja sisältöä jo muutenkin rikkaaseen pelimaailmaan.

Yhteenveto

Horizon Forbidden West on erinomainen jatko-osa, joka vie sarjaa eteenpäin monin tavoin. Se on visuaalisesti, äänellisesti ja mekaanisesti vaikuttava peli, joka tarjoaa syvällisen ja monipuolisen pelikokemuksen. Vaikka pelissä on pieniä puutteita, kuten rajoitettu kiipeily ja Horizon Forbidden West PS4 -version graafiset kompromissit, ne eivät himmennä pelin kokonaisvaltaista loistoa. Horizon Forbidden West on ehdottomasti yksi tämän pelisukupolven parhaista peleistä.

Lue lisää: Mitä tarkoittaa npc ihminen?

Saatat pitää myös näistä