Wii Pelikonsoli arvostelu

Wii Pelikonsoli

Wii pelikonsoli eli Nintendo Wii on Nintendon luoma pelilaitos, joka mullisti pelimaailman ainutlaatuisella ohjauksella ja liiketunnistuksella. Mutta entäpä silloin, kun kaipaamme vanhan ajan pelikokemusta? Nintendo on ottanut tämän huomioon luomalla Wii Classic Controllerin, joka on suunniteltu erityisesti retropelejä varten. Tässä arvostelussa käymme läpi, miten Wii konsoli ja sen klassinen ohjain sopivat yhteen ja millaisia ominaisuuksia ne tarjoavat pelaajille.

Ohjauksen monimuotoisuus

Kun Nintendo esitteli ensi kertaa Wii-konsolin ohjaimen eli Nintendo Wii ohjaimen Japanissa vuonna 2005, moni jäi miettimään, miten monialustaiset pelijulkaisut sopeutuvat tämän uuden sukupolven konsoliin. Suurin osa pelikehittäjistä on kuitenkin lähtenyt mukaan Wii-projektiin oikealla asenteella: pelien on hyödynnettävä konsolin ainutlaatuisia ominaisuuksia, muutoin sen olemassaolon tarkoitus jää epäselväksi.

Esimerkiksi erikoisversio Mortal Kombat -pelistä voisi olla innovatiivinen Wii-konsolilla. Nykyiset MK-pelit eivät kuitenkaan välttämättä hyötyisi Wii-ohjaimen integroinnista.

Retrohenkisyys

Nintendo loi Wiin retropelejä silmällä pitäen. Kymmeniä, ja pian satoja (ja lopulta tuhansia) klassisia Nintendo-, Sega- ja Turbo Grafix -pelejä voi ostaa ja pelata Wiin virtuaalikonsolin kautta. Wiin ohjaimen kyljelleen kääntäminen paljastaa NES:n kaltaisen suunnittelun, mutta siitä puuttuvat tarvittavat napit ja peukalotikku SNES- ja N64-pelejä varten.

Wii Classic Controller

Tähän ongelmaan Nintendo löysi ratkaisun Wii Classic Controllerilla. Se on pieni, erittäin kevyt, näyttää hyvältä ja ennen kaikkea, on erittäin mukava käyttää.

Materiaalit ovat erinomaisia ja luotettavia. Wii Classic Controllerissa on kahdeksan nappia, neljä ylhäällä ja neljä edessä – eniten minkään Nintendon peliohjaimen historiassa. Napit ovat suuria ja pyöristettyjä, mikä tekee niistä erittäin mukavia käyttää, erityisesti peleissä, jotka vaativat nopeita painalluksia.

Wii Classic Controller yhdistää SNES- ja GameCube-ohjainten parhaat puolet. Retrodesign on onnistunut ja napit ovat samanlaiset kuin kaikkien aikojen suosikki 16-bittisessä konsolissa.

Napit ja peukalotikut on suunniteltu kestämään. Niiden rakenne on yhtä luotettava kuin minkä tahansa Nintendo-konsolin. Kuitenkin ohjaimen muovi herättää kysymyksiä sen pitkäikäisyydestä.

Yhteensopivuus ja käytettävyys

Vaikka ohjain onkin suunniteltu retropelejä varten, sen yhteensopivuus GameCube-peleihin on valitettavasti puutteellista. Tämä on harmi, sillä ohjain olisi täydellinen esimerkiksi vanhoille GameCube-suosikeille, kuten Resident Evil 4 ja Super Mario Sunshine.

Loppupäätelmä

Wii Classic Controller olisi voinut olla ehdoton hankinta kaikille, jos siinä olisi ollut GameCube-tuki. Se on loistava valinta retropeleille, mutta sen käyttömahdollisuudet jäävät valitettavasti rajallisiksi. Näin ollen, jos suunnittelet virtuaalikonsolipelejä varten hankintaa, ohjain on hyvä, mutta se ei täysin vastaa kaikkien tarpeita.

Saatat pitää myös näistä