The Elder Scrolls 6 – Kaikki mitä tiedämme Skyrimin seuraajasta

elder scrolls 6

The Elder Scrolls 6: Julkaisupäivä ja alustat

The Elder Scrolls 6:n julkaisupäivä näyttää olevan vielä vuosien päässä. Phil Spencerin tuoreet kommentit IGN:lle vihjaavat, että peli ilmestyisi aikaisintaan vuonna 2028. Vaikka The Elder Scrolls 6 julkistettiin Bethesdan E3-esityksessä vuonna 2018, tarkkaa julkaisuvuotta ei ole vielä ilmoitettu. Todd Howard on todennut, että peli saapuu vasta sci-fi-roolipeli Starfieldin jälkeen, ja Xbox-pomo Phil Spencerin mukaan se ilmestyisi myöhemmin kuin Fable 4. Kun Starfield saapui markkinoille syyskuussa 2023 ja Fable 4 ei ole vielä saanut julkaisupäivää, vaikuttaa The Elder Scrolls 6 olevan vielä hyvin kaukana.

Onko The Elder Scrolls 6 Xboxin yksinoikeus?

Julkaisualustat ovat vielä hämärän peitossa. Koska Microsoft osti Bethesdan omistavan ZeniMax Median, PC, Xbox Series X ja Xbox Series S ovat käytännössä varmoja alustoja. Sen sijaan PS5:n kohdalla on epävarmuutta, sillä Microsoft haluaa tehdä pelistä Xboxin yksinoikeuden. On myös epätodennäköistä, että peliä julkaistaisiin Xbox Onelle, sillä Starfield hylkäsi jo edellisen konsolisukupolven, joten myöhemmin ilmestyvä The Elder Scrolls tuskin tekee tähän poikkeusta.

Saapuuko The Elder Scrolls 6 Xbox Game Pass -kirjastoon?

Tiedämme jo nyt, että The Elder Scrolls 6 saapuu heti julkaisupäivänään maksulliseen Xbox Game Pass -palveluun. Tämä tarkoittaa, että jäsenet pääsevät pelaamaan sitä välittömästi ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Trailerit ja teaserit: Mitä olemme nähneet The Elder Scrolls VI:stä?

Toistaiseksi ainoa videotraileri The Elder Scrolls 6 -pelistä on erittäin lyhyt pätkä, joka esittelee pelin logon. Muita trailereita tai pelikuvaa ei ole vielä nähty.

Mihin Tamrielin alueelle The Elder Scrolls 6 sijoittuu?

Sarjan kartassa on runsaasti kartoittamattomia alueita, jonne kuudes osa voisi hyvinkin sijoittua. Kuten aiempienkin pelien kohdalla, uskomme Elder Scrolls 6:n sijoittuvan Tamrielin alueelle. Edelliset pelit ovat vieneet pelaajat High Rockiin, Hammerfelliin, Morrowindiin, Cyrodiliin ja Skyrimiin. Tällä erää Valenwood, Elsweyr ja Black Marsh ovat suurimmat kartoittamattomat alueet. On kuitenkin mahdollista, että Bethesda palauttaa pelaajat aiemminkin nähtyihin maisemiin.

Huhuissa on mainittu vahvasti Valenwood, joka on bosmerialaisten koti. Tämä huhu perustuu Bethesdan sisäiseen raporttiin vuodelta 2014, jossa työntekijöitä varoitettiin käyttämästä termejä Fallout: Nuka World, Elder Scrolls VI ja Project Greenheart.

E3-maistiaisen perusteella on vaikea tehdä isoja johtopäätöksiä, mutta spekulaatioissa uskotaan, että Elder Scrolls 6 sijoittuu joko Hammerfelliin tai High Rockiin. Hammerfell-huhu sai lisää tulta alleen, kun pelisarjan virallinen Twitter-tili julkaisi kuvan kartoittamattomasta Hammerfellin alueesta viestillä ”sovita menneisyys ja tulevaisuuden kartta”. Todd Howard kertoi, että tekijät ovat päättäneet pelin sijainnin, mutta sitä ei ole vielä paljastettu.

Uutiset ja huhut: Mitä tiedämme The Elder Scrolls 6:n kehityksestä?

The Elder Scrolls -sarja juhlii 30-vuotista taivaltaan, jonka kunniaksi kehittäjät valottivat hiukan pelin kehityksen etenemistä. Mielenkiintoisin tiedonjyvä kertoo, että peli on ainakin osittain jo pelattavassa kunnossa. Maailmalle vuotaneet oikeusdokumentit vihjaavat, että The Elder Scrolls 6 ilmestyisi vuonna 2026 tai sen jälkeen, ja se tulisi saataville ainoastaan PC:lle sekä Xboxille.

Kehityksen tila: Onko The Elder Scrolls 6 jo pelattavassa kunnossa?

Pete Hines kertoi espanjalaiselle Vandal-medialle, että peli on kehityksen alkuvaiheilla. Todd Howard vahvisti, että Fallout 5 on seuraava projekti The Elder Scrolls 6:n jälkeen. Howardin mukaan Elder Scrolls 6 on esituotannossa ja Bethesda katselee jo tulevia projekteja.

Bethesda haluaa hioa pelin valmiiksi

Bethesda on jatkuvasti työn touhussa, mutta Todd Howardin mukaan The Elder Scrolls 6:n ilmestymiseen menee vielä vuosia. IGN:lle annetussa haastattelussa Howard kertoi, että vaikka pelien kehityksessä kestää pidempään kuin haluaisivat, he haluavat saada kaiken kuntoon ennen julkaisua. Starfieldin kehitys tarjosi mahdollisuuden kokeilla jotain täysin uutta, ja Elder Scrolls Online tarjoaa fantasiafaneille tekemistä uutta pääpeliä odotellessa.

Todd Howard haluaa The Elder Scrolls 6:n ”kestävän vuosikymmenen”

GQ:n haastattelussa Todd Howard pohti uuden pelin tähtäintä. Skyrim on saanut jo vuosikymmenen ajan päivityksiä ja uusintajulkaisuja, joten Howard on iloinen pelin vaikutuksesta kulttuuriin. Hän totesi, että Elder Scrolls 6:n on tarkoitus kestää vuosikymmenen. Pelaajien vapaus luoda omia modeja ja seikkailuja on ollut sarjan suosion keskiössä Morrowind-osasta lähtien. Mikäli modauskulttuuri jatkuu seuraavassa osassa, ajatus vuosikymmenen kestävästä pelistä on realistinen tavoite.

Fable 4 saapuu ensin

Phil Spencer kommentoi IGN-podcastissa, että seuraava Fable ilmestyy hyvin todennäköisesti ennen The Elder Scrolls 6:ta. Spencerin mukaan Fable on aina ollut kevyempi ja brittiläisempi, ja Playground pitää tästä kiinni. Bethesdan eeposta odottavat saivat kylmän suihkun, kun Spencer totesi, että Elder Scrolls 6:n julkaisu on kauempana, mutta uskoo sen olevan julkaisunsa aikaan uskomaton kokemus.

Odotuksen arvoinen seikkailu

Vaikka The Elder Scrolls 6:n julkaisuun on vielä aikaa, fanit voivat odottaa sen olevan eeppinen seikkailu, joka jatkaa sarjan perinteitä tarjoamalla rikkaan ja laajan maailman tutkittavaksi. Odotellessa kannattaa seurata uusia uutisia ja päivityksiä, sillä Bethesda varmasti paljastaa lisää tulevina vuosina.

Saatat pitää myös näistä