Näin tienaat rahaa nopeasti

Ani harva on täydellisen tyytyväinen omaan tulotasoonsa. Vaikka palkka olisi aiemmin riittänyt elämiseen, voi perheenlisäys, asunnon osto (ja asuntolainaan sekä asunnon kunnossapitoon sitoutuminen) tai vaikka jokin säästötavoite johtaa siihen, että lisäansioille olisi käyttöä. Jos mietit, miten saada rahaa nopeasti vuonna 2021, lukaise tämän artikkelin vinkit.

Tienää rahaa kotoa koneella

Näin saat rahaa nopeasti

Perinteisen yrityksen perustaminen ei ole keino saada rahaa nopeasti, sillä voi mennä useita vuosia, ennen kuin autokorjaamo, kampaamo, ravintola tai esimerkiksi hotelli alkaa tuottaa. 

Yritys voi kaatua ennen sitä. Alla on useita vinkkejä siihen, miten kannattaa toimia silloin, kun tarvitsee lisää rahaa saman päivän tai esimerkiksi saman kuukauden aikana. Löydä tästä vastaus siihen, miten saada rahaa vaikka lomareissua varten! 

Muista myös selvittää mahdollisuutesi palkankorotukseen. 

1. Maksetut kyselyt

Netistä löydät noin 20 suomenkielistä mielipidekyselysivustoa, joilla voit vastailla musiikkimakuasi ja esimerkiksi kulutustottumuksiasi koskeviin kyselyihin. 

Palkkioksi saat joko selvää rahaa (varaudu saamaan vain noin 0,20 € 5 minuuttia kestävästä kyselystä) tai pisteitä, mitkä voit vaihtaa lahjakortteihin. Jos haluat lisää rahaa, suosi kyselyitä, joista saa joko rahaa tai lahjakortin sellaiseen liikkeeseen, missä aiot joka tapauksessa asioida. 

2. Testaa ja arvioi mainoksia, tuotteita, sovelluksia ja verkkosivustoja

Esimerkiksi osa mielipidekyselysivustoista tarjoaa mahdollisuuden testata ja arvioida tuotteita tai arvostella verkkomainoksia. Voit löytää netistä mahdollisuuksia myös appien tai verkkosivustojen arvioimiseen. Voit myös perustaa blogin, missä julkaiset kirja- tai vaikka elokuva-arviointeja. 

3. Dropshipping ja flippaaminen

Trokaamista taidetaan nykyään kutsua flippaamiseksi: osta halvalla tuotteita tai vaikka asuntoja, ja myy ne kalliilla. Tarvittaessa voit korjata tai ”tuunata” ne ensin. 

Dropshipping tarkoittaa sitä, että myyt tuotteita, mitkä eivät ole omassa varastossasi. Jos joku tekee ostoksen, ohjaat tilauksen tehtaalle tai vastaavalle myyjätaholle, joka toimittaa tuotteen asiakkaalle. Näin sinun ei tarvitse investoida varastoon täynnä vanhenevia tuotteita. 

4. Perusta painotalo

Voit tarjota graafisen suunnittelun palveluita tai antaa asiakkaiden suunnitella itse käyntikorttinsa/paitansa/kahvimukinsa. Vaikka otsikossa lukee ”perusta painotalo”, ei tarkoitus ole perustaa fyysistä painotaloa, vaan hankkia painopalvelut muualta (mitä asiakkaiden ei välttämättä tarvitse tietää).

5. Tarjoa verkko-opetusta ja verkkokursseja

Voit opettaa verkossa melkein mitä vain. Kun suora lähetys on ohi, voit tarjota mahdollisuutta katsella tallenteita (rahaa vastaan). 

Jos teet verkkokurssin huolella, voit saada sen avulla passiivisia tuloja jopa vuosien ajan. Ehkä voit kirjoittaa myös e-kirjan aiheesta?

Muista myös tutkia mahdollisuutesi opettaa kansalaisopistossa. 

6. Aja autoasi

Uber-kuskina voit ansaita rahaa nopeasti etenkin viikonloppuöinä. Jos lähdet kauemmas sukuloimaan, etsi kyytiläisiä esimerkiksi somen avulla ja pyydä kyydistä junalippua vähemmän rahaa. 

7. Vuokraa kotiasi tai mökkiäsi

Airbnb:n avulla voit vuokrata kotiasi tai mökkiäsi tai vain yhtä huonetta. Myös telttamajoituksella voi tienata rahaa. 

Voit itse asiassa vuokrata mitä tahansa omistamaasi aina rinkasta kahvinkeittimeen ja kanoista parkkipaikkaan. 

8. Keksi sovellus (tai jokin tuote tai menetelmä)

Sovelluksella voi tienata kivasti. Jos keksit uuden tuotteen tai menetelmän, voit hakea patenttia ja saada siten passiivisia tuloja. 

9. Ole sosiaalinen vaikuttaja

Somevaikuttaja markkinoi tuotteita ja palveluita korvausta vastaan. Markkinointia voi tehdä esimerkiksi blogissa, YouTubessa tai Facebookissa.

10. Myy domaineja

Jos onnistut ostamaan hyviä domaineja (alkaen noin 10 €/vuosi), voit saada myytyä ne eteenpäin. 

11. Toimi some-valmentajana tai some-vastaavana

Jos tiedät kaiken esimerkiksi TikTokista, voit jakaa tietämystäsi muille (rahaa vastaan). Monet yritykset voivat olla valmiit maksamaan siitä, että hoidat somepäivitykset ja someviesteihin vastaamiseen. 

12. Tee käsitöitä (kuten onnittelukortteja)

Villasukat, onnittelu- tai joulukortit, pannunaluset tai esimerkiksi korut voivat tehdä kauppansa vaikkapa markkinoilla. 

13. Tee naapuriesi kotityöt

Naapurisi voivat olla valmiita maksamaan siitä, että kokkaat, siivoat ja viet heidän koiransa ulos. Juhliinkin tarvitaan usein apua. 

14. Ryhdy freelanceriksi tai ala virtuaaliassistentiksi

Tee freelancerina sitä, mitä osaat, kuten oikolukua tai käännöstöitä. Virtuaaliassistentti (hoitaa etänä yritysten juoksevia asioita) voi olla myös palkkasuhteessa. 

15. Esiinny esimerkiksi joulupukkina

Joulupukki voi saada jopa 75 euroa vartin esiintymisestä. Voit esiintyä myös muusikkona tai vaikka stand up -koomikkona. Ehkä voit tarjota elämyksiä turisteille (esimerkiksi nuotiokahvien muodossa)? 

Saatat pitää myös näistä