Mitä on passiivinen tulo?

Passiivinen tulo

Passiivinen tulo tarkoittaa, että saat rahaa jostain sellaisesta, johon et näe aktiivisesti vaivaa. Tuloa ei tehdä itse aktiivisesti, kuten esimerkiksi perinteisissä työpaikoissa, joissa palkka juoksee jokaisen tehdyn työtunnin ajan. Passiivinen tulo syntyy silloin, kun et tee itse mitään. Kyllä, tämä on täysin mahdollista. Jos haluat tietää enemmän, lue eteenpäin.

Passiivinen tulo ei suinkaan tule aivan tyhjästä eli se vaatii alkuvalmisteluja. Kun nämä on hoidettu, voit jäädä odottamaan tuloja. Tältä sivulta saat vinkkejä siitä, millaisia passiivisen tulon keinoja on olemassa.

Muistathan, että mitään tuloja ei saa vain istumalla tekemättä mitään. Kaikkiin tulonhankkimiskeinoihin liittyy aina jotain sellaista, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Kun saat tällaista tuloa, muistathan myös huolehtia asianmukaisista veronmaksuista. Kun nämä asiat ovat kunnossa, olet valmis aloittamaan passiivisen tulon hankkimisen.

Eri keinoja saada passiivista tuloa

Verkkosivustojen kautta on mahdollista tienata affiliate-markkinoinnilla. Tällä tarkoitetaan markkinointia, jossa nettisivulle lisätään niinkutsuttu affiliate-linkki. Mikäli sivuston lukijat klikkaavat linkkiä ja käyttävät linkin takaa löytyvää palvelua, sivuston omistaja eli linkin lisääjä saa tästä itselleen komission. Omalla verkkosivustolla tulisi olla aktiivisesti lukijoita, jotta markkinoinnista on hyötyä.

Asuntosijoittaminen on tapa ansaita passiivista tuloa. Käytännössä tämä tapahtuu siten, että vuokraat omistamaasi taloa vuokralaiselle. Vuokramaksuilla maksat asuntolainaasi pois. Jos keräät vuosien aikana useita sijoitusasuntoja, voit saada tulevaisuudessa tuloja jopa 10 sijoitusasunnosta.

Verkkokauppa on melko laaja käsite, sillä sellaisen voi luoda monin eri keinoin. Esimerkiksi jotkus suoramyyntiyritykset tarjoavat mahdollisuutta verkkokauppaan. Tällöin voit saada passiivista tuloa asiakkaidesi tehdyistä tilauksista.

Jos taitoa riittää, voit luoda digitaalisia tuotteita myytäväksi. Kun teet esimerkiksi pdf-muotoisen, ladattavan tuotteen, ei saman tuotteen eteen tarvitse enää jatkossa käyttää työtunteja. Niinpä kerran luotu digitaalinen tuote voidaan myydä asiakkaille yhä uudelleen ja uudelleen. Jos lisäät luomasi digitaalisen tuotteen verkkokauppaan ostettavaksi, saat jokaisesta ostosta passiivista tuloa.

Osakkeet ja sijoittaminen voi ehkä kuulostaa kokemattoman korvassa vaikealta, mutta sitä se ei itse asiassa ole. Alkuun pääsee hyvinkin nopeasti ja monet pankit tarjoavatkin helppoja ratkaisuja sijoittajille. Voit avata arvo-osuustilin suoraan verkkopankkisi kautta. Kun sinulla on osakesalkku, saat passiivista tuloa arvonnoususta tai osingoista silloin, kun näitä jaetaan. Osakesijoittaminen on pitkäaikainen prosessi eikä se tuo tuloa nopeasti. Myöskään kaikki sijoittajat eivät saa osakkeilla suuria tuloja. 

Voiko passiivista tuloa saada ilman vaivannäköä?

Vaikka passiivinen tulo ei vaadikaan aktiivista työskentelyä, tarvitsee sen eteen kuitenkin nähdä aluksi jonkin verran vaivaa. Tällä voidaan tarkoittaa esimerkiksi verkkosivuston luomista affiliate-markkinointia varten. Tämän jälkeen verkkosivustolle tulisi saada riittävä määrä lukijoita, jotta markkinointi voisi toimia. Jos affilinkit lisää tuoreelle sivustolle, jolla ei ole vielä lukijoita, ei kukaan tavoita markkinointia. Sivuston olisi myös hyvä kerätä uusia kävijöitä säännöllisesti.

Asuntosijoittaminen on nykyaikana suosittu tapa saada passiivista tuloa. Kuitenkin siihen kannattaa lähteä vain, kun on siihen valmis. Aihetta kannattaa miettiä ennen lopullisen päätöksen tekemistä asunnon ostamisesta ja vuokraamisesta. Asunnon omistajan tulisi myös olla tietoinen velvollisuuksista, jotka kuuluu vuokranantajalle. Jos nämä asiat ovat kunnossa, voi tämä olla pidemmällä aikavälillä hyvin tuottava, passiivisen tulon lähde.

Muita nykyaikaisia tapoja tehdä rahaa

Tulojen tekemiseen on nykyään tarjolla ehkä entistä enemmän keinoja. Netti tarjoaa mahdollisuuksia tehdä töitä jopa kotoa käsin. Lisäksi tarjolla on verkkokursseja laidasta laitaan. Näiden avulla on mahdollista oppia uusia taitoja, joita voi käyttää edelleen tulojen ansaitsemiseen.

Vaikka onkin olemassa useita keinoja passiivisen tulon hankkimiseksi, voi tuloja hankkia myös poistumatta kotoa. Tämä ei ole enää passiivista tuloa, mutta on kuitenkin hyvä tietää, mitä kaikkea on nykyään mahdollista tehdä.

Kotoa käsin on mahdollista esimerkiksi kirjoittaa sisältöä someen, myydä valokuvia, tehdä kielenkäännöksiä, videoeditointeja ja paljon muuta. Kotona tehtävät työt ovat yleistyneet ja yhä useampi tekee kotona jotain työtä, josta saa joko lisäansioita tai pääasialliset tulonsa.

Koska tulonhankkimiskeinoja on olemassa yllin kyllin, kannattaa pelisivustot, kuten netin casinot jättää viihdekäyttöön. Ne tarjoavat hauskaa ajanvietettä, mutta ei koskaan varmaa tuloa. Passiivinen tulo on siitä erinomainen vaihtoehto, että tuloa tulee siitä huolimatta, että ei itse työskentelisikään aktiivisesti ja säännöllisesti.

Saatat pitää myös näistä