Cricket 24 arvostelu

Cricket 24 on erinomainen lisäys krikettipelien sarjaan, mutta tuo vähiten parannuksia edeltäjäänsä verrattuna. Pelin sisällä ei ole merkittäviä muutoksia, ja se säilyttää samat vanhat lyönti-, heitto- ja kenttäkaavat, jotka on nähty jo vuoden 2017 Ashes-pelistä lähtien. Peli keskittyy enemmän kentän ulkopuolisiin lisäyksiin, kuten realistisempiin pelaajaliikkeisiin uuden liikkeenkaappauksen ansiosta, intuitiivisempaan valikkoon ja lisensoituihin intialaisiin joukkueisiin.

Uudet lisenssit ja kentän ulkopuoliset lisäykset

IPL-joukkueista kahdeksan on nyt täysin lisensoituja, mukaan lukien pelaajien tarkat esikuvat ja todellisia intialaisia stadioneita. IPL liittyy muiden maailman merkittävien T20-liigojen joukkoon, kuten miesten ja naisten Big Bash, Caribbean Premier League, Pakistan Super League ja Uuden-Seelannin Super Smash. Kansainvälisellä tasolla lisensointi perustuu edelleen Ashes-sarjaan.

Maailmanmestaruuskilpailujen lisensoinnin puute

Peli julkaistiin samaan aikaan vuoden 2024 kriketin maailmanmestaruuskilpailujen kanssa, mutta kilpailua ei ole virallisesti lisensoitu. Tämä heikentää pelin arvoa, sillä suurin osa kansainvälisistä joukkueista ei sisällä oikeita pelaajia. Esimerkiksi Australian, Englannin ja Uuden-Seelannin joukkueet ovat oikeilla kokoonpanoillaan, mutta Intian maajoukkueessa on keksittyjä pelaajia.

Parannusten puute ja pelattavuuden samankaltaisuus

Vaikka Cricket 24 tuo enemmän lisenssejä kuin koskaan ennen, se ei tarjoa merkittäviä parannuksia kentällä. Pelattavuus on lähes identtinen Cricket 22kanssa, lukuun ottamatta pieniä animaatioparannuksia ja luonnollisempia pelaajaliikkeitä. Kenttäpelaajat ovat yhä kömpelöitä, ja pelissä on edelleen bugeja ja epäjohdonmukaisuuksia.

Ura-Moodin ja AI ongelmia

Tehtyjen lisäysten ja lisenssien ansiosta peli on sujuvampi kuin edeltäjänsä julkaisussa, mutta se kärsii silti samoista ongelmista. Ura-moodin epätasaisuudet ja simuloitujen otteluiden oudot tulokset ovat edelleen ongelmana. AIheikko tilannetaju tekee voittamisesta turhauttavaa, erityisesti rajallisissa overs-peleissä.

Parannusmahdollisuuksia ja tulevaisuuden näkymiä

Cricket 24 perii parhaat osat Cricket 22ilman merkittäviä parannuksia sen heikkouksiin. Vaikka pelaaja-animaatiot ovat hieman parantuneet, kenttäpelaajat ovat edelleen kömpelöitä. Peli mainostaa uusia lisenssejä, laajennettua liikkeenkaappausta ja Adam Gilchristin kommentointia, mutta nämä eivät riitä tekemään pelistä huomattavasti parempaa.

Luomistyökalu ja yhteisön panos

Luomistyökalu mahdollistaa generisten joukkueiden ja pelaajien korvaamisen yhteisön tekemillä versioilla, mutta tämä ei korvaa virallisen lisensoinnin puutetta. Cricket 24ostaminen voi olla järkevää vain niille, jotka kaipaavat uusimpia lisenssejä ja sujuvinta pelattavuutta. Muutoin aiemmat pelit, kuten Cricket 19 tai Cricket 22, tarjoavat lähes saman kokemuksen halvemmalla.

Krikettipelien julkaisuvälin pidentäminen

Pelin heikkojen parannusten vuoksi krikettipelien julkaisuväliä tulisi harkita pidennettäväksi, jotta seuraavaan peliin saataisiin merkittävämpiä parannuksia ja parempi luotettavuus. DLC-pakettien avulla voisi lisätä uusia joukkueita ja stadioneita, mikä vähentäisi tarvetta vuosittaisille päivityksille.

Yhteenveto – Cricket 24 Arvo kriketin ystäville

Cricket 24 tarjoaa parhaat lisensoidut joukkueet, mutta se ei riitä houkuttelemaan vanhoja pelaajia. Uusille pelaajille se on edelleen helppopääsyinen peli, jossa on monipuoliset ohjausvaihtoehdot ja vaikeustasot. Pelin parhaat hetket ovat edelleen mailan ja pallon kohtaamisessa, mutta saman kokemuksen voi saada halvemmalla Cricket 22kanssa.

Saatat pitää myös näistä