Bing hakukone

Bing hakukone

Microsoft julkaisi tiistaina päivitetyn version Bing-hakukoneestaan, joka on suunniteltu yhdistämään OpenAI:n suositun ChatGPT-työkalun hauskuus ja helppokäyttöisyys hakukoneen tarjoaman informaation kanssa. Uusi Bing ei ainoastaan tarjoa perinteisten hakukoneiden tapaan listausta relevantteista linkeistä, vaan se luo myös kirjallisia yhteenvetoja hakutuloksista, keskustelee käyttäjän kanssa lisäkysymyksistä ja voi jopa laatia sähköposteja tai muita tekstejä hakutulosten pohjalta.

Bing tekoäly: Kohtalotoveri verkossa

Tämä on uusi hakukoneiden aikakausi, jonka Microsoft näkee, ja johon se on investoinut miljardeja dollareita OpenAI:n kautta. Uudessa Bingissä käyttäjät voivat luoda esimerkiksi matkasuunnitelmia, viikoittaisia ruokalistoja tai kysyä chatbotilta neuvoa uutta televisiota ostaessa. Microsoft uskoo uuden teknologian houkuttelevan käyttäjiä Bingiin, joka on vuosia ollut Googlen varjossa.

Bing selain: Edge saa päivityksen

Microsoft julkaisi myös päivitetyn version Edge-verkkoselaimestaan, johon on sisällytetty uudet Bingin ominaisuudet. Käyttäjät voivat nyt hyödyntää Bingin tekoälyä suoraan selaimestaan, mikä tekee tiedon etsimisestä entistäkin kätevämpää.

Bing haku: Yli linkkien ja kuvien

Bingin etusivu on tuttu: hakupalkkiin voi kirjoittaa hakusanan ja saada listauksen linkeistä, kuvista ja muista tuloksista kuten perinteisessä hakukoneessa. Mutta uutuutena sivun vasemmalla laidalla näkyy kirjallisia yhteenvetoja hakutuloksista. Bing kuvahaku ja bing käänteinen kuvahaku ovat myös käytettävissä entiseen tapaan.

Tekoäly hakukone: Bing Chatbot

Bingissä on myös ”chat”-sivu, jossa chatbot voi vastata lisäkysymyksiin hakuihin liittyen. Testasin Bingin kykyä luoda viiden päivän kasvisruokalista. Se palautti listan aterioista ja jopa kirjoitti minulle sähköpostin, jonka voin lähettää kumppanilleni ostoslistan kanssa.

Bingin persoonallisuus

Bingin tuottamissa osioissa on persoonallisuutta. Kun kysyt chatbotilta kysymyksen, se vastaa keskustelevalla ja joskus jopa emojien kera. Tämä tekee kokemuksesta enemmän yksilöllisen.

Kehityksen varjopuolet

Kuten kaikki tekoälypohjaiset järjestelmät, myös Bing on epätäydellinen. Se ei aina pysty täyttämään kaikkia pyyntöjä ja saattaa joskus antaa virheellisiä tai puutteellisia tietoja. Tämä on osa teknologian kehittymistä, ja Microsoft on lisännyt palautepainikkeita, joiden avulla käyttäjät voivat ilmoittaa ongelmista.

Vastuullinen käyttö

Bingin uusi chatbot ei myöskään keskustele kaikista aiheista. Esimerkiksi kysyttäessä rokotteiden ja autismiin liittyvistä väitteistä, chatbot kieltäytyy keskustelemasta aiheesta. Microsoft korostaa, että työkalu on kehitetty yrityksen vastuullisen tekoälyn periaatteiden mukaisesti.

Yhteenveto

Uusi Bing-hakukone yhdistää tekoälyn voiman ja chatbotin helppokäyttöisyyden, luoden uudenlaisen hakukokemuksen. Microsoft Bing pyrkii olemaan enemmän kuin vain hakukone; se on tietoa hakevalle käyttäjälle kuin kohtalotoveri, joka auttaa löytämään ja ymmärtämään tiedon paljoudessa. Teknologia on vielä nuorta ja kehittyvää, mutta se antaa lupaavan esikuvan siitä, mitä tulevaisuuden tekoäly hakukoneet voivat tarjota.

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan pois Bing hakukoneen?

Jos haluat poistaa Bingin hakukoneen käytöstä Windows 10:ssä, voit tehdä sen seuraavalla tavalla:

1. Paina näppäimistölläsi Ctrl + Shift + Esc -näppäinyhdistelmää avataksesi Tehtävienhallinnan.

2. Tehtävienhallinnan ikkunassa siirry Käynnistys-välilehdelle. Tämä näyttää listan sovelluksista, jotka käynnistyvät automaattisesti kun tietokoneesi käynnistyy.

3. Selaa alaspäin listassa löytääksesi Bing-sovelluksen. Kun löydät sen, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella.

4. Valitse ”Poista käytöstä” -vaihtoehto, joka ilmestyy pienessä kontekstivalikossa.


Tämän jälkeen Bingin hakukone ei enää käynnisty automaattisesti, kun käynnistät tietokoneesi. Huomioi, että tämä ei poista Bingiä kokonaan tietokoneeltasi, vaan estää sen automaattisen käynnistymisen.

Jos haluat vaihtaa oletushakukoneesi Bingistä johonkin toiseen, kuten esimerkiksi Googleen, tämä vaatii erillisen toimenpiteen selaimessasi ja menettely vaihtelee selaimesta riippuen.

Mitä Bing tarkoittaa?

Bing on monimerkityksinen termi, ja se voi viitata useisiin eri asioihin eri konteksteissa. Yleisimmin Bing tunnetaan Microsoftin hakukoneena, joka on kehitetty kilpailemaan esimerkiksi Google’n hakukoneen kanssa. Se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden etsiä tietoa, kuvia, videoita ja muita sisältöjä internetistä.

Lisäksi Bing Maps on Microsoftin kehittämä karttapalvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen reittiohjeita, katunäkymiä ja muita karttaan liittyviä palveluita. Se on samankaltainen palvelu kuin Google Maps.

Bing voi myös olla kiinalainen leipä. Tässä kontekstissa termi ei liity teknologiaan tai Microsoftiin, vaan se on osa kiinalaista ruokakulttuuria.

Joten Bingin merkitys riippuu täysin kontekstista, jossa sitä käytetään. Se voi olla hakukone, karttapalvelu tai jopa leipä.

Mikä on Bing Skypessä?

Bing Skypessä ei ole perinteinen hakukone, vaan se tarjoaa suoran pääsyn tekoälyyn, joka on suunniteltu erityisesti Skype-keskusteluja varten. Tämä mahdollistaa esimerkiksi nopean tiedonhaun, kysymysten esittämisen ja vastausten saamisen suoraan Skype-keskusteluissasi. Microsoft on kertonut aikovansa laajentaa tätä ominaisuutta myös mobiililaitteille nimellä Bing Chat. Sen myötä käyttäjät voivat hyödyntää Bingin tekoälyominaisuuksia entistä monipuolisemmin, mukaan lukien mobiilikeskusteluissa.

Saatat pitää myös näistä