
Turnauskuplan aikana kannattaa pelata pokeria aggressiivisella tavalla. Se voi olla tehokasta, koska moni pelaaja pyrkii välttämään siinä vaiheessa riskejä. He tekevät niin, koska haluavat päästä palkintorahoille. Sellainen ei välttämättä kannata, jos joku pelaakin aggressiivisella tavalla. Se miten, niin pelataan, neuvotaan tässä alla. Ne ovat vinkkejä ja temppuja, joiden avulla tätä strategiaa voi hyödyntää pokerin tärkeässä vaiheessa. Samalla saat tietää, missä tilanteissa aggressiivinen pelaaminen kannattaa unohtaa ainakin hetkeksi.
Hyödynnä sitä, kuinka muut pelaajat saattavat pelätä
Kuplan lähellä monilla tulee tiukennettua pelaamistaan. He pelkäävät, että he putoavat pelistä juuri ennen kuin he saavat palkintorahaa. Kukaan ei halua jäädä ilman sitä, joten monet eivät pelaa tässä vaiheessa kovin aggressiivisesti. Mutta jos sinä teet niin, heidän pelityylinsä ei toimi. Sinä taas voit hyötyä, jos muut tekevät niin.
Sinä voit käyttää muiden tiukennettua taktiikkaa hyväksi. Tee se esimerkiksi panostamalla ja tekemällä jatkuvia korotuksia sekä uudelleen korotuksia. Silloin heidän tiukennettu tyylinsä ei toimi. Se voi jopa hermostuttaa heitä ja he pelaavat peliä huonommin. Tällöin heillä voi tulla tehtyä virheitä ja sinä ehkä hyödyt niistä. Muista, että tämä toimii myös nettipokerissa. Monet pokerisivustot tarjoavat pokeria netin kautta.
Paras vinkki tähän on se, että hyökkää sellaisia pelaajia vastaan, jotka tuntuvat olevan haluttomimpia riskeeraamaan merkkejään. Mutta jos he jossakin vaiheessa muuttavat taktiikkaa aggressiivisemmaksi, pitää sinun olla valppaana ja huomata se. Kaksi sellaista vastakkain, niin oikeastaan vain onni päättää miten käy.
Varasta sokkopanokset ja antet
Jos muut pelaavat tiukempaa peliä, sinulla on hyvä tilaisuus varastaa sokkopanokset ja muut pakolliset panokset. Tee rohkeita avauksia, jos olet positiossa, jossa voit tehdä päätöksiä viimeisten joukossa. Tällä ei ehkä saa suuria voittoja, jos pelottelet muut vain luopumaan esimerkiksi sokkopanoksista. Tässä vaiheessa nekin voivat olla jo todella suuria, joten niistä voi olla paljon apua.
On hyvä tietää vastustajista tarpeeksi paljon. Jos he ovat varovaisia pelaajia, heitä vastaan voi pelata aggressiivisesti koko turnauksen ajan. Jotkut voivat tiukentaa pelaamistaan vasta kuplan aikana, joten siirry aggressiiviseen pelaamiseen vasta siinä vaiheessa. Ole kuitenkin tässä vaiheessa varovainen, jos vastassa on pieni pino. Silloin voi tulla maksetuksi helpommin eikä aggressiivinen pelaaminen heitä vastaan toimikaan pelotteena.
Hyödynnä suuri stäkkisi
Jos olet kuplavaiheessa yksi eniten stäkkejä kerännyt tai jopa eniten, hyödynnä se. Silloin sinun ei missään nimessä kannata ainakaan tiukentaa pelaamistasi. Saat luotua suurella stäkilläsi painetta pienempiin stäkkeihin. Sellaisten kohdalla saat helpommin varastettua potin. Pienellä stäkillä ei tee kovin helposti rohkeita päätöksiä, vaan annetaan potti isommalle stäkille.
Mutta jos jollakin toisella on myös suuri stäkki, vältä riskejä sellaisia vastaan. He lähtevät helpommin mukaan ja voit hävitä heille suuren osan stäkistäsi. Lähde sellaisia vastaan vain siinä tapauksessa, jos olet varma eduistasi. Kuplavaihe on sellainen, jossa tapahtuu nopeasti tilanteita, että joku tippuu. Silloin tehdään kohtalokkaita päätöksiä, mutta älä sinä tee niitä, jos vastassa on suuri stäkki. Mieti milloin vastassa on oikeasti sellainen pelaaja, joka ei halua riskeerata jatkoaan pelissä.
Muuta pelityyliäsi
Tämä on se hetki, jolloin kannattaa muuttaa pelityyliä. Muut saattavat pelata sinua vastaa sen perusteella, miten olet koko alkuvaiheen pelannut. Jos olet pelannut tiukalla tavalla, ala pelaamaan enemmän käsiä. Näytä muille, että pelaatkin yhtäkkiä täysin eri tavalla. Se voi hämmentää heitä, eivätkä he enää osaa lukea sinua ja pelityyliäsi.
Jos olet tähän mennessä pelannut löysää peliä, ala pelaamaan tiukempaa peliä. Silloin voit saada helpommin maksuja myös vahvoilla käsillä. Kun vain muutat pelityyliäsi huomattavasti, siitä voi olla paljon apua. Tee se oikeassa vaiheessa, joka voisi olla juuri kuplavaiheen alkaessa. Näin teki esimerkiksi räppäri Uniikki, joka muutti pelityylinsä aggressiivisemmaksi sopivassa kohdassa peliä ja triplasi merkkien määrän. Lopulta hän voitti koko turnauksen.
Valitse vastustajasi huolellisesti
Kuten edellisessä kohdassa kerrottiin, niin sillä on paljon väliä millainen stäkki ja pelaaja on vastassa. Tässä tulee aiheesta vielä lisää. Vastustaja on valittava huolellisesti, varsinkin tässä vaiheessa, kun eroja stäkkien suuruuksissa on jo paljon. Kannattaa hyökätä mieluiten keskikokoisia stäkkejä vastaan. Heillä, joilla on sellainen, on eniten halua olla riskeeraamatta turnauksen jatkoa.
Muista, että on myös pelaajia, jotka välittävät vain siitä, että pääsevät rahasijoille. He jättävät tässä vaiheessa hyviäkin käsiä pelaamatta. Silloin sinä, aggressiivisena pelaajana, tulet hyötymään siitä, koska saat heiltä ilmaisia pelimerkkejä. Vastassa voi olla myös kokemattomampi pelaaja, joka voi pelata tavalla, jota ei itse tajua. Esimerkiksi Patrik Antonius voitti vielä aika kokematonta pelaajaa vastaan turnauksen eikä välittänyt kokemattomuudesta. Hän voitti turnauksen sen sijaan tyylillä, joka saattoi olla parempi vaihtoehto.
Heillä, joilla on pieni stäkki, ei ole enää hävittävää. He voivat lähteä helpommin mukaan ja mahdollinen bluffaus ei mene läpi. Mutta he myös laittavat helposti kaiken peliin. Siksi heitä vastaan voi joutua usein laittamaan koko sen määrän, joka heillä on vielä jäljellä. Jos et halua, että tapahtuu all-in toisen toimesta, älä valitse tässä vaiheessa vastustajaksi pientä stäkkiä.
Kun kohteena on suuri stäkki, voi silloin itse olla se, joka häviää kaiken tai lähes kaiken. Keskikokoisen stäkin omaavat ovat tässä vaiheessa paras vaihtoehto vastustajaksi. He pitävät vielä tiukasti kiinni omistaan ja heitä vastaan on helpompi pelata. Eikä heitä vastaan hävitessä menetä välttämättä kovin paljoa.
Älä pelkää panostamista – älä silti ota turhia riskejä
Tässä vaiheessa pitää tehdä todella älykkäitä valintoja. Ei ole enää todellakaan hyvä asia, vaikka tekisi pieniäkin riskejä. Mutta panostamista ei silti tule pelätä. Sitä on syytä tehdä, varsinkin jos on suuri tai keskikokoinen stäkki. Sillä saa muiden peliin mukaan painetta ja todella tehokkaalla tavalla.
Mutta jos saat heikon käden, älä vaaranna enää tässä vaiheessa peliäsi liian uskaliailla teoilla. Pienen stäkin kohdalla niin juuri kannattaa tehdä. Se on tässä vaiheessa joko tai, että pääset vielä peliin kunnolla mukaan. Silloin pitää olla onneakin mukana sekä uskaliaisuutta laittaa kaikki peliin. Mutta silloin on syytä valita sopiva tilanne ja oikeanlainen käsi. Säilytä aggressiivisesta pelaamisesta huolimatta pelaamisessasi järkevä tasapaino aggressiivisen pelaamisen ja selviytymisen välillä.
Tee oikeita päätöksiä
Vaikka koko pelin ajan pitäisi tehdä oikeita päätöksiä, tässä vaiheessa pienikin virhe voi pudottaa koko pelistä pois. Käytä hyväksesi sopivia asemia pelissä. Ole oikeassa kohdassa aggressiivinen eli silloin, kun muut eivät ole tilanteessa, jossa pitäisi ottaa riskejä. Oikea päätös liittyy siihen, kuinka suuri stäkkisi on ja mikä on kierroksen sijaintisi. Ja tietysti muiden pelaajien pelityyli ja stäkkien määrät vaikuttavat kaikkeen.