The Case of the Golden Idol arvostelu

Etsivänä toimiminen videopeleissä tuntuu usein hieman huijaamiselta. Harvoin mysteeripeli tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden koota kaikki vihjeet yhteen ilman, että pelaajaa johdatellaan taustalla. Pelkästään omiin havaintokykyihin luottaminen ja pienten palasten yhdistäminen on yksi palkitsevimmista kokemuksista peleissä. The Case of the Golden Idol on upea lisä tähän etsiväpelien alaryhmään, tarjoten kiehtovan tarinan, joka saa pelaajan tuntemaan itsensä uskomattomaksi, kun kokonaiskuva paljastuu.

Tarina ja Pelimekaniikka

The Case of the Golden Idol seuraa useiden englantilaisten aatelismiesten historiaa 1700-luvulla ja pienen kultaisen epäjumalan jättämää jälkeä. Pelaaja toimii kaikkitietävänä tarkkailijana, joka tutkii tauluja, jotka kuvaavat hetkiä ajassa kuolemantapauksen yhteydessä. Jokaisessa taulussa on interaktiivisia elementtejä, joissa voi klikata ihmisiä tai esineitä ja lisätä sanoja muistikirjaan. Pelaajan tehtävänä on suorittaa useita tavoitteita keräämänsä tiedon perusteella. Tämä voi vaihdella kaikkien taulun henkilöiden tunnistamisesta heidän sijaintiinsa tapahtumahetkellä sekä heidän keskinäisiin suhteisiinsa.

Pelin Käsittely ja Tyyli

Peli on uskomattoman vapaamuotoinen. Kaikki vihjeet on numeroitu tarkistuslistaan ruudun alareunassa, ja pelaaja voi tarkastella ajatuksiaan milloin tahansa. Navigointi on hyvin suoraviivaista, ja pelaaja raahaa vihjeitä tai sanoja tiettyihin kenttiin ja täydentää ajatuslinjoja. Kaikki tämä esitetään upeassa visuaalisessa tyylissä, joka tuo mieleen LucasArtsin pelit 90-luvulta. Musiikkityylit muuttuvat kohtauksesta riippuen, luoden tunnelmaa ja auttaen pelaajaa keskittymään yksityiskohtiin. Ainoa moite soundtrackista on sen toistuvuus erityisen haastavien pulmien aikana.

Kokemus ja Haasteet

The Case of the Golden Idol kertoo fantastisen tarinan kostosta, absoluuttisesta vallasta ja vallan tuomasta korruptiosta. Pelin kokemuksen tekee ainutlaatuiseksi sen tutkimus ja löytöretki, joka erottaa sen muista peleistä. Ace Attorney -sarjan tapaan peli tarjoaa pulmapähkinöitä, mutta tekee loogisista linjoista vähemmän ilmeisiä. Tämä johti useisiin riemunkiljahduksiin, kun ymmärsin, kuka oli missäkin ja miksi.

Vihjejärjestelmä

Jos pelaaja juuttuu, vihjejärjestelmä on loistava esimerkki saavutettavuudesta. Peli ei anna suoria vastauksia, vaan tarjoaa yleisiä neuvoja, kuten vihjeiden uudelleen järjestämistä tai tauon pitämistä ajattelun selkeyttämiseksi. Pelaaja voi täyttää pienen testin, jonka jälkeen valita neljästä yleisestä vihjeestä. Tämä vihjejärjestelmä kannustaa pelaajaa oivaltamaan itse, mikä ei pilaa peliä.

Nintendo Switch -versio

Nintendo Switch -versio toimii erinomaisesti, tarjoten monipuolisia ohjausvaihtoehtoja. Käsikonsolitilassa voi käyttää perinteistä kosketusnäyttöä, TV-tilassa joystickiä ja suuntaohjaimia. Tämä tekee ohjauksesta luonnollisemman konsolilla, ja kehittäjät ovat tehneet hienoa työtä tämän saavuttamisessa.

Yhteenveto

The Case of the Golden Idol on mestarillinen kertomus kostosta ja vallan korruptiosta, ja se tarjoaa unohtumattoman pelikokemuksen. Lisäsisältö tuo mukaan vieläkin haastavampia pulmia, ja peli sopii kaikille etsivätarinoista kiinnostuneille. Vaikka pelin tarinat voivat olla synkkiä ja kauhistuttavia, ne ovat myös kiehtovia palapelejä ratkaistaviksi. Etsiväpelien ystäville The Case of the Golden Idol on ehdoton hankinta.

Saatat pitää myös näistä