Monster Hunter Rise: Sunbreak

Monster Hunter Rise - Sunbreak

Jos olet pelannut Monster Hunter Worldin Iceborne-laajennusta tai mitä tahansa sarjan aiempia isoja julkaisuja, Monster Hunter Rise: Sunbreak tuntuu kuin kotonaan olisit. Tarjolla on tuttuja elementtejä, uusia vihollisia ja pari jännittävää uutta ympäristöä. Vaikka suuria yllätyksiä ei ole luvassa, laajennuksen laatu palauttaa mieleen, miksi tämä kaava toimii niin hyvin.

Uusi tarina, tuttu kaava

Sunbreak tuo peliin uuden keskuskaupungin nimeltään Elgado ja uuden tarinan, joka on asetettu eurooppalaisen kuningaskunnan maisemiin, eroavaisuutena aiempien Monster Hunter Rise -pelien japanilaishenkinen Kamura. Tarina ei ole mullistava, mutta se ei ole koskaan ollutkaan Monster Hunter –pelien ydin.

Master Rank ja uudet haasteet

Kuten sarjan perinteisiin kuuluu, Sunbreak tekee vanhat varusteet tarpeettomiksi esittelemällä Master Rankin. Tämä tuo mukanaan haastavampia versioita peruspelin hirviöistä ja joukon täysin uusia otuksia. Master Rankin yksi vahvuus on se, että se antaa hirviöille uusia liikkeitä ja käyttäytymismalleja, ei vain parannettuja tilastoja.

Graafiset ihmeet ja hirviöiden paluu

Sunbreak jatkaa sarjan trendiä tuomalla silmäkarkkia sekä uusien että vanhojen hirviöiden muodossa. Uudet ”Kolme Lordia” -hirviöt ovat erityisen vaikuttavia, samoin kuin vanhat tutut kuten Astalos ja Gore Magala, jotka sopivat loistavasti mukaan uuteen ympäristöön.

Uudet ympäristöt: Jungle ja Citadel

Laajennus lisää kaksi uutta aluetta, Jungle ja Citadel. Jungle on tiivis ja kätevä alue metsästykseen, kun taas Citadel tarjoaa monipuolisen kokemuksen vaihtelevine maisemineen. Molemmat alueet ovat erittäin viihdyttäviä ja tarjoavat omat salaisuutensa.

Lue lisää: NPC

Mikä meni pieleen Rampageissa?

Sunbreak näyttää hylänneen kokonaan Rampage-tehtävät, jotka eivät tuoneetkaan toivottua lisäarvoa peliin. Vaikka on hyvä, että epäonnistuneita ideoita ei jatketa, on sääli ettei tilalle ole tuotu mitään uutta ja innovatiivista.

Pelimuotojen puute

Sunbreakissa ei ole paljoa uusia ideoita. Lähes kaikki päätehtävät noudattavat tuttua metsästysformaattia ilman suuria yllätyksiä. Tämä saa pelin tuntumaan ajan mittaan tutulta, vaikka se sinänsä onkin hauskaa.

AI-ohjatut metsästäjät

Mielenkiintoinen uudistus on Follower-tehtävät, joissa AI-ohjatut metsästäjät voivat liittyä mukaan jahtaamaan hirviöitä. Vaikka tehtävät eivät ole erityisen vaikeita, AI:n käyttäytyminen on monipuolista ja se tekee yksinpelin monimuotoisemmaksi.

Laatuvaikutuksia ja muuta

Sunbreak tuo mukanaan myös useita pieniä parannuksia, kuten valikon uudelleensuunnittelun ja mahdollisuuden vaihtaa aseiden kykyjä kesken metsästyksen. Monster Hunter Rise PS5 -versio ja Monster Hunter Rise mods -modit saattavat lisätä vielä lisää syvyyttä peliin, mutta peruslaajennus itsessään on erittäin vahva.

Yhteenveto

Monster Hunter Rise: Sunbreak on hauska, mutta ei erityisen innovatiivinen laajennus. Uudet ja paluun tehneet hirviöt sekä paikat ovat ensiluokkaisia, mutta uusien ideoiden puute saattaa saada pelaajan kaipaamaan jotain enemmän. Kuitenkin, jos nautit peruspelistä, Sunbreak tarjoaa lisää samaa hyvässä paketissa. Se ei ole yhtä merkittävä lisäys kuin Monster Hunter Worldin Iceborne, mutta se on ehdottomasti ajan ja rahan arvoinen.

Saatat pitää myös näistä