Apex Legends arvostelu

Apex Legends tarjoaa mukaansatempaavan ja uudistetun version battle royale -genrestä, joka erottuu huolellisuudellaan ja yksityiskohtaisuudellaan.

Battle Royale -genren nousu

Viisi vuotta sitten battle royale -genre oli tuskin olemassa. Pelit kuten PlayerUnknown’s Battlegrounds ja Fortnite nostivat tämän uuden villityksen ennennäkemättömiin korkeuksiin. Jokainen vaikuttaja hyppäsi tähän ilmiöön, mikä teki siitä mahdottoman välttää. Ilmaisut kuten ”winner winner chicken dinner” ja ”where we dropping boys?” ovat siirtyneet pelimaailmasta yleiseen popkulttuuriin, mikä on kiistämättä saavutus.

Apex Legendsin synty

Helmikuun 4. päivänä 2019 Respawn Entertainment julkaisi yllättäen Apex Legendsin, joka saavutti viikon sisällä 25 miljoonan pelaajan käyttäjäkunnan. Tämä saavutus, jota monet kehittäjät pitävät elinikäisenä tavoitteena, saavutettiin seitsemässä päivässä. Apex on ammentanut paljon Respawnin kehutusta Titanfall-universumista, mutta seisoo silti omilla jaloillaan paremmin kuin mikään aikaisempi studion julkaisu.

Vuoden kehitys

Paljon voi tapahtua vuodessa. Respawn on hyödyntänyt jokaisen tilaisuuden ja noussut lupaavasta tulokkaasta EAvalttikortiksi Star Wars Jedi: Fallen Orderin ja tietysti Apex Legendsin valtavan menestyksen ansiosta. Season 4 – Assimilation juhlistaa vuosipäivää tuomalla peliin uuden hahmon, aseen, karttamuutoksia ja battle passin, muiden keräilyesineiden ohella. Tämä kokeiltu ja testattu kaava pitää sekä fanit että kehittäjät luottavaisina tulevasta laadusta.

Uudet hahmot ja karttamuutokset

Revenant, palkkasoturi, teki verisen ja vaikuttavan debyyttinsä. Hän eroaa täysin iloisista hahmoista kuten Octane tai Pathfinder, sillä hän on vain tappamiseen keskittynyt paha kone. Revenantin liikkeet, kuten taktinen kyky (Silence), passiivinen kyky (Stalker) ja ultimate-kyky (Death Totem), tuovat peliin uusia strategisia elementtejä.

World’s Edge -kartta on tuonut mukanaan uusia mielenkiintoisia alueita, kuten Capital Cityn ja Planet Harvesterin, jotka tarjoavat uutta dynamiikkaa ja taktiikoita pelaajille. Uusi ase, Sentinel-pulttilukko, tekee odotetun mutta ei erityisen vaikuttavan debyytin.

Battle Pass ja erikoistapahtumat

Vaikka Battle Pass on säilynyt samanlaisena kuin aiemmin, se tyydyttää pitkäaikaisia pelaajia. Erikoistapahtumat, kuten Grand Soirée, ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi ja tuovat peliin kaivattua vaihtelua. Erikoistapahtumat, kuten Grand Soirée, ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi ja tuovat peliin kaivattua vaihtelua. Grand Soirée tarjosi pelaajille kaksi viikkoa kaaosta, jossa uusi pelitila saattoi jäädä väliin, jos pelaaja jätti päivän tai kaksi väliin. Vaikka tapahtuma oli fantastinen, herää kysymys, ovatko teematapahtumat ja erikoistilat nyt houkuttelevimpia elementtejä pelissä? Aika näyttää.

Pelin kehitys

Apex Legends on ollut olemassa vasta muutaman kuukauden, mutta Respawn Entertainment on työskennellyt ahkerasti tuodakseen peliin useita elämänlaadun parannuksia ja yhden pelin suurimmista uudistuksista tähän mennessä. Season 3 – Meltdown toi mukanaan uuden hahmon, aseen ja battle passin, sekä joukon muita muutoksia, sekä suuria että pieniä. Kiinnostavinta on kuitenkin se, että Kings Canyon on poissa.

Uusi kartta: World’s Edge

World’s Edge on uusi kartta, jossa tuli ja jää kohtaavat näyttävällä tavalla. Tämä on vasta toinen kartta, joka on tuotu Apex Legendsiin, ja se on radikaalisti erilainen, sisältäen lukuisia piilotettuja kolkkia ja koloja. Kartan laajuus ja kirkkaus tekevät siitä haastavan tutustua. Kartan sisältämät suljetut loot-holvit, jotka näyttävät laskevan aikaa tiettyyn päivämäärään, pitävät keskustelun käynnissä ja yhteisön kiinnostuneena.

Kartta tarjoaa monipuolisia taistelupaikkoja, kuten laavainfektoidun Thermal Stationin ja jäätyneen Epicenterin. Sniperit viihtyvät avoimilla alueilla, kun taas lähitaistelun ystävät suuntaavat Capitol Cityyn, Skyhookiin tai Sorting Factoryyn. Respawnin kyky luoda uusi alue vain kahdeksan kuukautta julkaisun jälkeen on vaikuttavaa.

Uusi hahmo: Crypto

Season 2aikana esitelty uusi hahmo, Park Tae Joon eli Crypto, tuo peliin kaivattua tasapainoa. Crypto hyödyntää Surveillance Droneaan pysyäkseen kilpailun edellä ja paikantamaan vastustajat, mikä on suuri etu joukkueelle. Hänen ainutlaatuinen pelityylinsä ja kiehtova taustatarinansa tekevät hänestä loistavan lisäyksen peliin.

Battle Pass ja Ranked Leagues

Season 3battle pass on parantunut aiemmista, tarjoten kiinnostavampia skinejä ja uusia aseisiin kiinnitettäviä koristeita. Lisääntynyt valuutta antaa pelaajille vapauden käyttää sitä haluamallaan tavalla. Ranked Leagues on pysynyt samana, mutta pistejärjestelmään on tehty muutoksia, jotka palkitsevat avustuksia ja kertoimia. Kesken pelin poistumisen rangaistukset ovat tiukentuneet, mikä parantaa yleistä pelikokemusta.

Kings Canyonin muutokset ja uudet legendat

Apex Legends Season 2julkaisussa Kings Canyonissa nähdään pilvenpiirtäjien kokoisten hirviöiden ja lentävien olentojen invaasio. Bridges-alue on korvattu monikerroksisella Cage-rakennelmalla, ja Cascades on muuttunut ahtaammaksi Containment-alueeksi. Leviathanit liikkuvat hitaasti kartan läpi, ja Flyers kantavat mukanaan korkealuokkaisia loot-laatikoita, jotka voi pudottaa ampumalla alas.

Uusi legenda, sähköä hyödyntävä Natalie Paquette eli Wattson, tuo peliin uuden puolustavan pelityylin. Hänen Perimeter Security -kykynsä ja Ultimate-kykynsä Interception Pylon tekevät hänestä optimaalisen valinnan puolustusrooliin.

Pelin mekaniikat ja pelaaminen

Apex Legends erottuu muista battle royale -peleistä monin tavoin. Pelissä toimitaan kolmen hengen joukkueina, ja jokainen pelaaja ohjaa eri legendaa. Tehtävänä on olla viimeinen elossa oleva joukkue, kun alati pienenevä rengas pakottaa pelaajat kohti toisiaan. Apex tarjoaa erilaisia mekaniikkoja, kuten mahdollisuuden elvyttää kaatuneita joukkueen jäseniä ja palauttaa heidät takaisin peliin Respawn Beacons -pisteiden avulla.

Pelin ohjaimet ovat intuitiiviset, ja sen monipuolinen Ping-järjestelmä mahdollistaa tehokkaan viestinnän ilman mikrofoneja. Pelimaailma on täysin kiivettävissä, ja liukumismekaniikka tekee liikkumisesta miellyttävää.

Hahmot ja aseet

Pelin alussa on saatavilla kuusi hahmoa, ja kaksi muuta on avattavissa pelin sisäisellä valuutalla tai oikealla rahalla. Jokaisella hahmolla on oma persoonallisuutensa ja ainutlaatuiset kykynsä, jotka jaetaan neljään luokkaan: hyökkääjä, puolustaja, parantaja ja jäljittäjä. Hahmojen monimuotoisuus ja hyvin suunnitellut taustatarinat tekevät niistä mielenkiintoisia ja erottuvia.

Aseita on runsaasti, ja ne vaihtelevat kivääreistä haulikoihin ja pistooleihin. Peli sisältää myös erilaisia panssareita, terveyskohteita ja aseisiin liitettäviä lisävarusteita, jotka parantavat pelattavuutta.

Yhteenveto

Apex Legends on vakiinnuttanut asemansa battle royale -genressä innovatiivisella pelattavuudellaan, huolellisella suunnittelullaan ja jatkuvilla päivityksillään. Uusien hahmojen, karttamuutosten ja tapahtumien myötä Apex Legends tarjoaa jatkuvasti jotain uutta ja jännittävää pelaajilleen. Pelin intuitiiviset ohjaimet, nerokas viestintäjärjestelmä ja monipuolinen hahmovalikoima tekevät siitä genren huipputuotoksen.

Saatat pitää myös näistä